1 8 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Katharinas medicinska fotvård

I huvudsak fötter


Ur Företagsextra

Katharina Iwanson driver Fothälsan i Borås som arbetar med alltifrån fotmassage och belastningsproblem till att behnadla nageltrång och liktornar. Med gedigen erfarenhet från vården har hon lärt sig allt om hur såväl människor som systemet fungerar och hon vill hela tiden ge sitt bästa.

Innan Katharina utbildade sig till medicinsk fotvårdsterapeut hade hon arbetat i resebranschen och i vården. Hennes främsta drivkraft har alltid varit att ta hand om människor. I vården såg hon många fötter som borde tas hand om men eftersom hon bara var utbildad till undersköterska fick hon inte göra det.

Katharina har specialiserat sig på diabetesrelaterade sjukdomar eftersom symptomen av dem rör sig över så stora områden. I början när hon fick tag på den stora fräscha lokal hon sitter i idag dubblerade hon arbetet i vården och som egenföretagare, men med tidens gång har hon fasat ut och arbetar numera uteslutande med sitt eget företag. Den senaste tiden har hon även börjat skära ned på antalet hembesök och istället utveckla och förbättra den befintliga miljön.

Tack vare sitt kontaktnät och goda rykte har hon nu byggt upp en kundbas som fylls på kontinuerligt. Människor i vården litar på Katharina och att hon ska ta hand om deras patienter. För att bli ihågkommen vårdar hon därför sina jobb ute på olika boenden dit hon åker regelbundet.

Fötternas välmående är grundläggande för hur vi mår menar Katharina och hon påpekar att det blir viktigare ju äldre vi blir. I sitt arbete erbjuder hon allt för fotens hälsa och ger behandlingar för att cirkulationen ska öka och risk för att förvärra befintliga skador ska minska. Därför inleds varje behandling med ett mjukgörande fotbad och en lätt fotmassage. Därefter tar hon bort förhårdnader och klipper naglar samt behandlar fotsvamp, liktornar, nageltrång och fotvårtor. Hon berättar att hon kan se på en fot hur hela kroppen mår.

– Fötterna är otroligt viktiga, de är ju kroppens plattform, avslutar Katharina.

Ring för bokning

0702-68 31 34